Ιστορία

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο Βύρωνας και ο Δημήτρης Βασιλείου αποφάσισαν να επενδύσουν στον τουρισμό κι έτσι το 1967 εγκαινίασαν το ξενοδοχείο «Kos Hotel». Εκείνη την εποχή η Κως δεν είχε αναπτυχθεί καθόλου τουριστικά ούτε φυσικά φιλοξενούσε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όπως συμβαίνει σήμερα. Περίπου σαράντα χρόνια αργότερα από το πρώτο ξεκίνημα, η κόρη ενός εκ των δύο αδελφών, Τζουλιέτα, και ο σύζυγός της Νίκος Πουλιού, επιθυμούν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση κι έτσι αγοράζουν το εγκαταλελειμμένο Ξενία στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Όραμά τους ήταν να δώσουν στο παλιό κόσμημα την αρχική του αίγλη και να φτιάξουν έναν προορισμό για όλο το χρόνο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν ουσιαστικά να ζουν δίπλα στη θάλασσα. Έτσι κι έγινε. Έπειτα από δέκα μήνες ανακατασκευής και συντήρησης, το ανανεωμένο πλέον «Kos Aktis Art Hotel» άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2005.

Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία κι αυτό γέμισε το ζευγάρι με αισιοδοξία. Όπως ήταν φυσικό, το επόμενο βήμα δεν άργησε να έρθει. Το 2008 παίρνουν την απόφαση να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη γειτονική Πάτμο και να διασώσουν από την ολική καταστροφή το Ξενία του νησιού. Το σχέδιό τους, εκτός από την κατασκευή του πρώτου και μοναδικού πεντάστερου ξενοδοχείου στην Πάτμο, περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας κι ενός σύγχρονου κέντρου ευεξίας. Πράγματι, το 2011, το ξενοδοχείο «Patmos Aktis Suites & Spa», μαζί με το εστιατόριο «Apocalypsis» και το σπα «Anasa Wellness & Spa», ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με σκοπό να αναδείξουν τον κόλπο του Γροίκου σε παγκόσμιο προορισμό.

Την ίδια χρονιά άνοιξε για πρώτη φορά και το ανακατασκευασμένο διπλανό κτίριο του «Silver Beach», ενός ξενοδοχείου λίγων δωματίων με λιτή διακόσμηση, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να νιώσει τη μαγεία του Γροίκου με πιο οικονομικό τρόπο. Τo 2012 πραγματοποιήθηκε ακόμη μια προσθήκη, καθώς το παραθαλάσσιο ταβερνάκι που ήταν δίπλα από το «Silver Beach» πέρασε στη διαχείριση του ομίλου Divine Hotels. Έκτοτε το «Plefsis» προσφέρει αυθεντική δωδεκανησιακή κουζίνα και λογής-λογής μεζέδων, με τα τραπέζια του να είναι κυριολεκτικά στημένα εκεί που σκάει το κύμα. Τέλος, το 2017, στον Όμιλο ενσωματώθηκαν και τα «Allotina Houses», μια γειτονιά εφτά παραδοσιακών σπιτιών στην περιοχή Σάψιλα, σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από τη Σκάλα.

Συνολικά, ο όμιλος Divine Hotels περιλαμβάνει πέντε καταλύματα, όλα διαφορετικού τύπου μεταξύ τους, τρία μαγαζιά εστίασης, εκ των οποίων το εστιατόριο «Apocalypsis» έχει βραβευτεί πολλάκις ενώ το «Η20 all day bar-restaurant» αποτελεί σημείο αναφοράς στην Κω, δυο κέντρα ευεξίας κι αναζωογόνησης, μία μπουτίκ, πρέσβειρα της ελληνικής μόδας, και τρεις διαφορετικούς χώρους για συνέδρια ή εταιρικές συναντήσεις. Στόχος είναι οποιαδήποτε μονάδα κι αν επισκεφτεί κάποιος, είτε πρόκειται για διαμονή είτε για να απολαύσει κάποια άλλη υπηρεσία, να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία εξυπηρέτησης και φιλοξενίας. Άλλωστε, αυτός είναι και ο θεμέλιος λίθος του Ομίλου: η αξιομνημόνευτη εξυπηρέτηση.

Divine Hotels Group